De Open BakkerOTL Jeugd & Volwassenen

De OTL Wafelbak-bakfiets

Omdat re-integreren leuk is Wij hebben onze bekende bakfiets van De Open Bakker omgetoverd tot wafelbak-bakfiets. Op die manier is het mogelijk om buiten op verschillende plaatsen homemade warme wafels te bakken en te verkopen.  Onze cliënten doen een eerste werkervaring op. De Open Bakker, dat is economie in verbinding. Natuurlijk krijgt ons OTL-team fantastische ondersteuning door onze cliënten!…

Lees verder

Erkan (°1990)

Toen hij twee was, was Erkan het slachtoffer van een verkeersongeval waarbij zijn vader omkwam. Hij raakte zwaar gewond en was een hele tijd in coma. Hij hield er een ernstig hersenletsel aan over.

Lees verder

Bart (°1991)

Bart raakte toen hij vijftien was betrokken in een zwaar verkeersongeval. Hij lag vijf weken in coma en onderging een schedelboring en –lichting.

Lees verder

Peter (°1979)

Peter was 23 toen hij in de Verenigde Staten, waar hij woonde en werkte, een auto-ongeluk kreeg. Hij raakte zwaar gewond, lag enkele weken in coma en werd daarna met het vliegtuig naar België overgebracht. Daar revalideerde hij langdurig en nu is hij opnieuw aan het werk.

Lees verder
OTL Jeugd & Volwassenen

Week van de NAH, 15 tot 20 oktober 2018

Week van de NAH. Van 15 tot 20 oktober is het week van de NAH. Een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) overkomt meer mensen dan we denken. Naar schatting heeft elke huisarts zo’n 30 patiënten. Bij velen zien we het niet en de oorzaken kunnen erg divers zijn. Zo kan je hersenschade oplopen door een arbeids- of…

Lees verder

Tom (°1992)

Tom werd op zijn negende gegrepen door een auto toen hij de straat overstak. Hij lag een maand in coma en revalideerde daarna jarenlang.

Lees verder

Koen (°1987)

Toen Koen 14 was, werd hij als fietser aangereden door een auto. Hij lag acht weken in coma.

Lees verder
De Open Bakker

De Open Bakker Online

Vanaf vandaag staat De Open Bakker online! Hoe werkt het? Volg de link. Bestel, betaal en kom het op je gekozen tijdstip afhalen in de winkel! De Open Bakker, sociale economie, is deel van OTL Jeugd&Volwassenen.  

Lees verder
OTL Groepspraktijk

Wekelijkse Kundalini Yoga op vrijdag

Sinds september kan je elke vrijdag Kundalini Yoga volgen bij Yingija Fu, oprichtster van “Glow & Grow”. Kundalini Yoga Kundalini yoga wordt de yoga van bewustzijn genoemd. Door de combinatie van dynamische oefeningen, specifieke ademhalingstechnieken, houdingen, meditatie en concentratie, creëer je een bewuster verbinding tussen lichaam en geest. Het is voor iedereen toegankelijk. Het biedt…

Lees verder

Jaarlijks verlof

De OTL groepspraktijk en OTL Jeugd&Volwassen sluiten even de deuren voor een welverdiende vakantie. Wij zijn gesloten vanaf maandag 30 juli tot en met woensdag 15 augustus. We gaan weer open op donderdag 16 augustus. De Open Bakker is gesloten vanaf maandag 30 juli tot en met maandag 20 augustus, weer open op dinsdag 21…

Lees verder

Groeien op en mét Tuinboerke

Sinds enkele weken werken de jongeren van OTL Jeugd&Volwassenen samen met Tuinboerke. Ze leren er alles over moestuinieren, van het maken van de bakken tot het planten van de zaadjes. Enkele sfeerbeelden:

Lees verder

Jongerenevent Jeugdhulp

Op zaterdagnamiddag 19 mei staat OTL Jeugd & Volwassen samen met De Open Bakker paraat om wafels te bakken op die nieuwe evenement. Kom genieten van een gratis dag voor jongeren met leuke activiteiten, interessante weetjes en ruimte om je eigen mening te geven! Meer info vind je op hun facebookpagina We zien jullie graag…

Lees verder

Nieuw in ons assortiment

Vanaf deze week worden er elke dinsdag en donderdag verse pannenkoeken en/of wentelteefjes gemaakt! Kom snel proeven van deze homemade heerlijkheden!

Lees verder

Ellen (°1991)

Toen Ellen veertien was, werd ze met een hersenontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Een week lang werd ze in een kunstmatige coma gehouden. Daarna volgde een lange weg van herstel en revalidatie: drie maanden ziekenhuis, zeven maanden Pulderbos en anderhalf jaar in het OTL.

Lees verder

Dries (°1988)

Dries raakte betrokken in een verkeersongeval toen hij vijftien was. Hij lag een zevental weken in coma en begon daarna aan zijn revalidatie.

Lees verder

Dieter (°1977)

Dieter was het slachtoffer van een uit de hand gelopen car jacking. Hij raakte zwaar gewond, lag in coma en verbleef tien weken in het ziekenhuis. Na een lange revalidatie is hij weer aan het werk.

Lees verder

Jo (°1988)

Toen hij zeventien was, kreeg Jo een ongeval met zijn motorfiets. Hij lag ongeveer zes weken in coma.

Lees verder
De Open BakkerOTL GroepspraktijkOTL Jeugd & Volwassenen

Openbedrijvendag

Op 1 oktober was het Openbedrijvendag bij De Open Bakker en OTL Jeugd & Volwassenen. We ontvingen niet minder dan 1800 bezoekers die een kijkje kwamen nemen achter de schermen. De stormloop begon omstreeks 10 uur ’s ochtends en we konden een hele dag genieten van verwondering en mooie complimenten van onze bezoekers. Hun traject…

Lees verder
De Open BakkerOTL GroepspraktijkOTL Jeugd & Volwassenen

OTL Benefiet!

De OTL Groep organiseert een benefietavond ten voordele van OTL Jeugd & Volwassenen. Om de dagelijkse werking te ondersteunen wordt er geld ingezameld. Op het benefietconcert kan je genieten van een pianoconcert door Astrid Goldsteyn, pianolaureate van de Koningin Elisabeth Wedstrijd, en Lennert Vandenbroeck als bewegingsinterpretatie.

Wees er snel bij, plaatsen zijn beperkt. Tot 1 oktober 18u, Kerk Herent!

Lees verder